Kamerarendszer tudástár

WDR
Wide Dynamic Range, azaz a háttérfény kompenzáció továbbfejlesztett változata. A megfelelő dinamikus tartomány beállítása lehetővé teszi a túlexponálás és alulexponálás elkerülését egy kép bizonyos részein, így a képen lehetőség van megkülönböztetni fényes és sötét területeket és azok részleteit. Ez a funkció különösen fontos olyan helyzetekben, ahol a fény a megfigyelt tárgy hátteréből származik.

dWDR
(Digital Wide Dynamic Range) Digitális széles dinamika tartománya

PT/PTZ (Pan-tilt, pan-tilt-zoom)
A PT jelentése leegyszerűsítve (távolról) vízszintesen és függőlegesen mozgatható kamera, a PTZ pedig ugyan ez, de már optikai zoom-al kiegészítve.

Zoom (nagyítás)
– optikai: “valós”, minőségromlás nélküli nagyítás, amikor a kamera a benne lévő lencséket mozgatja a kép nagyításához.
– digitális: szoftveres nagyítás, minőségromlással jár(hat)

PIR (Passive Infrared Sensore)
Passzív infra mozgásérzékelőt jelent, az emberi testmelegből származó hősugárzást érzékeli.

BLC (Back Light Compensation) Háttérfény kompenzáció
A BLC funkció a videójel szintet automatikusan állítja íg megőrizve a kép láthatóságát. Elsősorban a szemből jövő fény okozta “fényesség” kiküszöbölésére alkalmas. Például egy bejárati ajtóval szemben felszerelt kameránál hasznos ez a technológia.

3D DNR (Digital Noise Reduction)
Segítségével a kamera még rossz fényviszonyoknál is tiszta és pontos kép megjelenítésére képes, csökkenti a mozgás okozta homályt. A 3D DNR harmadik generációs képzaj csökkentő technológiát jelent, éjszakai megfigyelésnél a hagyományos biztonsági kamera elmosódott képe helyett tiszta, éles képet biztosít.

DDNS (Dynamic Domain Name System)
Dinamikus névfeloldó szolgáltatást jelent. Segítségével az IP kamerát vagy rögzítőt (valójában mármilyen hálózati eszközt, ami kezeli ezt a szolgáltatást) elérhet távolról számítógépe segítségével.

ONVIF (Open Network Video Interface Forum) protokoll
Magyarul Nyílt Hálózati Videointerfész Fórum, célja, hogy gyártótól függetlenül biztosítja a különböző IP kamera típusok és az IP alapú videotermékek közötti együttműködést, például egy HIKVISION rögzítő kezeli a FOSCAM IP kamerákat.

PSIA (Physical Security Interoperability Alliance)
Célja és lényege megegyezik az ONVIF-el, tehát gyártótól függetlenül biztosítani a különböző IP kamera típusok és az IP alapú videotermékek közötti együttműködést.